ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απόστολος Ζαφειρόπουλος
Απόστολος ΖαφειρόπουλοςΠρόεδρος του Συλλόγου
Ιωάννης Μαστροπέτρου
Ιωάννης ΜαστροπέτρουΑντιπρόεδρος
Kωσταντίνος Τσιάμης
Kωσταντίνος ΤσιάμηςΓενικός Γραμματέας
Σταύρος Πατκίδης
Σταύρος ΠατκίδηςΤαμείας
Γιώργος Παραμάνας
Γιώργος ΠαραμάναςΥπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Ευγενία Κοφινά
Ευγενία ΚοφινάΥπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
Γεώργιος Κραβαρίτης
Γεώργιος ΚραβαρίτηςΥπεύθυνος του Διαδικτύου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΧΙΑΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ»,

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


Στην καρδιά της Αθήνας και στην καρδιά του Χειμώνα οι Αγχιαλίτες της Αθήνας και αρκετοί φίλοι του Συλλόγου μαζεύτηκαν και φέτος για το ετήσιο αντάμωμα των Αγχιαλιτών της Αθήνας. Ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 11:30 π.μ. και το εντευκτήριο της Ένωσης ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας γέμισε με πάρα πολλούς συμπατριώτες και φίλους. Μετά τα πρώτα “χρόνια πολλά” τα πηγαδάκια σχηματίστηκαν αυθόρμητα στις ροτόντες της αίθουσας που φέτος οριακά δεν έφτασαν. Μαζευτήκαμε, συζητήσαμε, είπαμε τα κάλαντα, ψηφίσαμε και στην τελική τα είπαμε και τα ήπιαμε σε μια εκδήλωση που έληξε με λίγο από χορό καθώς και φέτος ο φίλος του Συλλόγου κ. Δημήτριος πρίφτης με το ακορντεόν του μας έδωσε ρυθμό.


Denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account the system seds, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth information provides an opportunity.

Έτσι, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε, στο εντευκτήριο της Ένωσης Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας, Ιπποκράτους 34 στο 5ον όροφο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το έτος 2019 και παράλληλα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, και η εκλογική διαδικασία.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης Γενικής Συνέλευσης:

 1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. για το έτος 2019
 2. Οικονομικός απολογισμός και Ισολογισμός από 01/01/2019 έως 31/12/2019
 3. Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την παραπάνω χρήση
 4. Έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από τη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
 5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
 6. Αρχαιρεσίες

Η εκδήλωση, αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Απ. Ζαφειρόπουλου προς τους παρευρισκόμενους, ο οποίος ακολούθως προέβη στη διαπίστωση ότι παρά και την παρακίνηση μέσω και των άρθρων του στην εφημερίδα του Συλλόγου δε διαπίστωσε αρκετή τόλμη από νεότερους ανθρώπους να εκτεθούν στην εκλογική διαδικασία και να αναλάβουν ως επόμενη γενιά τα ηνία του Συλλόγου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρά την οικονομική κρίση, τόλμη του Συλλόγου να προβεί και κατά την τελευταία διετία σε ποικίλες δράσεις (εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.) οι οποίες παρά το κόστος τους αφήνουν θετική παρακαταθήκη για την Αγχίαλο και όχι μόνο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πόσο η βοήθεια του συμπατριώτη μας εφοπλιστή Παρασκευά Δράγνη να αναλάβει τα έξοδα της εφημερίδας, τον οποίο και ευχαρίστησε, έλυσε ως ένα βαθμό τα χέρια του Δ.Σ. να μπορεί να ασχοληθεί με το ποικίλο και σημαντικό έργο του. Αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που αφορούν το Ιερό Ίδρυμα “Η Αγία Τριάδα”, του οποίου είναι Πρόεδρος αλλά και στην πορεία των υπό έκδοση βιβλίων του Συλλόγου. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία και όλους όσους ενισχύουν τις προσπάθειες και το έργο του Συλλόγου. Ακολούθησε ο απολογισμός των πεπραγμένων από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κων/νο Τσιάμη, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων και την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της εφημερίδας τόσο σε εμφάνιση όσο και περιεχόμενο μετά και την αλλαγή εταιρείας εκτύπωσης ατελιέ. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της συντακτικής ομάδας προς τον συμπατριώτη μας κ. Παρασκευά Δράγνη να συνδράμει και φέτος αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος της έκδοσης, γεγονός που επιτρέπει όχι μόνο τη βελτίωση αλλά και την ίδια τη συνέχιση της έκδοσης.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Σταύρος Πατκίδης ο οποίος διάβασε τον Οικονομικό απολογισμό.

Ακολούθως, ο κ. Χαροντάκης Ελευθέριος διάβασε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία συγχαίρει τον Tαμία Πατκίδη Σταύρο για την άψογη τήρηση του ταμείου και ζήτησε την απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. Ακολούθως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό και ισολογισμό της περιόδου 1-1-2019 έως 31-12-2019 και απήλλαξε ομόφωνα, το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Έπειτα από πρόταση του προέδρου κ. Απόστολου Ζαφειρόπουλου αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση σε κάποια από τις επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου και μετά από απόφαση του Δ.Σ. να ανακηρυχθεί ο κ. Χαροντάκης Ελευθέριος επί χρόνια αρωγός μας, με την πολυετή επαγγελματική του εμπειρία, στην τήρηση των βιβλίων του Συλλόγου, σε επίτιμο Πρόεδρο.

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του συλλόγου και όχι μόνο. Το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων αφορούσε τα οικονομικά θέματα του Συλλόγου και της Εφημερίδας αλλά και ιδέες και απόψεις για καλύτερη διάθεση των εκδόσεων ώστε να έχει ο Σύλλογος ικανοποιητικά, για το πολύ σημαντικό έργο του, έσοδα.

Ακολούθως προχωρήσαμε στην κοπή της βασιλόπιτας. Χαιρετισμούς απέστειλε ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας, και η πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κα. Μαρία Ασανιώτου. Τυχερή της χρονιάς η κα Δήμητρα Πέτρου που κέρδισε ένα ώραια διακοσμημένο ρόδι. 2η τυχερή η κα Καίτη Αναστασοπούλου που κέρδισε ένα βιβλίο του συνεργάτη μας κ. Κ. Μπιλίρη. Στην αίθουσα υπήρχε και φέτος Μπουφές με τυροπιτάκια και “γιομήσια” προσφορά του Συμπατριώτη μας Σταύρου Αξαρλή στη μνήμη της μητρός του Σεβαστής, ενώ το φλουρί της Βασιλόπιτας ήταν προσφορά της κας Κατερίνας Πρίφτη. Και τους δύο τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους.

Ακολούθησε η εκλογή της 5μελούς εφορευτικής επιτροπής, η οποία διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

Αρχαιρεσίες Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ»

Η ψηφοφορία ξεκίνησε γύρω στη 13:30 μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, παρουσία της Εφορευτικής Επιτροπής που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση και αποτελείται από τους: Δημητρίου Κων/νο ως Πρόεδρο, την Δημητρίου Ελένη ως γραμματέα και μέλη τους Βασιλείου Βασίλειο, Αναστασοπούλου Αικατερίνη, και Χαροντάκη Ελένη. Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά και απρόσκοπτα και περατώθηκε στις 14:30 της ίδιας ημέρας. Εκλέχτηκαν τακτικά μέλη:

 1. Ζαφειρόπουλος Απόστολος,
 2. Πατκίδης Σταύρος
 3. Τσιάμης Κων/νος
 4. Παραμάνας Γεώργιος
 5. Κοφινά Ευγενία
 6. Κραβαρίτης Γεώργιος
 7. Μαστροπέτρου Ιωάννης

Για τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εκλέχθηκαν οι δύο:

 1. Μπουφίδου – Ξηνταβελώνη Σοφία,
 2. Δημητρίου Παναγιώτα.

Για την Εξελεκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι:

 1. Χαροντάκης Ελευθέριος, Πρόεδρος
 2. Ιωάννου Στυλιανή, Μέλος
 3. Μηδειάτης Ευάγγελος, Μέλος
 4. Μπουφίδου – Λιγνού Ελευθερία, Αν. Μέλος

Πριν και κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ουδεμία ένσταση υποβλήθηκε.

Πεπραγμένα του Συλλογου Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ» 2019

Για το 2019, ο Σύλλογος εκτός από την κοπή της πίτας του, στις 10 Φεβρουαρίου του 2019, στον ίδιο φιλόξενο χώρο της Ένωσης Ανατολικής Ρωμυλίας (ΕΑΡ), όπου κάναμε και την αντίστοιχη Γενική Συνέλευση και απολογισμό πεπραγμένων, είχε και τις εξής δράσεις:

 • Τρίτη 30 Ιουλίου – ανεβάσαμε τη θεατρική παράσταση «Γαία» στον αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο: Περισσότεροι από 300 θεατές παρακολούθησαν το θεατρικό έργο «Γαία» του Γιάννη Φαλκώνη, την Τρίτη 30 Ιουλίου. H εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, με αφορμή τα 113 χρόνια από την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου της 30η Ιουλίου 1906.
 • Συμμετοχή με κατάθεση στεφάνου στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου – 30ή Ιουλίου 1906.
 • Τρίτη 20 Αυγούστου Ετήσιο Αντάμωμα Αγχιαλιτών στη Νέα Αγχίαλο: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αντάμωμα συμπατριωτών και φίλων του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου το βράδυ στην παραλία της Νέας Αγχιάλου στην ταβέρνα «Αλέξανδρος». Περισσότεροι από 200 Αγχιαλίτες και φίλοι του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.
 • Συμμετέχουμε και φέτος ενεργά στο Δ.Σ. αρκετών Ενώσεων και Συλλόγων (Ένωση Ανατολικής Ρωμυλίας, Πανθεσσαλική Στέγη, Ιερό Ίδρυμα Αγία Τριάδα κ.λπ.) ενώ ο Σύλλογος συμμετέχει και παρίσταται στις εκδηλώσεις φίλων Συλλόγων και Ενώσεων (138 χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλίας, Ελευθέρια Θράκης, εορτασμός Αγίας Τριάδας στην Λειβαδίτσα κ.λ.π.). Ειδικά για το Ιερό Ίδρυμα «Η Αγία Τριάδα» μας τιμά το γεγονός ότι Πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος επιτελεί ένα σημαντικό έργο.
 • Με τη διπλή αυτή ιδιότητα συμμετείχε στην προσκυνηματική επίσκεψη στη Β. Ήπειρο και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Ελληνόφωνα χωριά της Βορείου Ηπείρου ως ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες του έπους του 1940-41 και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» στο Ηρώο του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου στους Βουλιαράτες.
 • Στηρίξαμε το Ιερό Ίδρυμα «Η Αγία Τριάδα» με 1.000 ευρώ παίρνοντας κουπόνια όπως κάνουμε κάθε χρόνο αντιλαμβανόμενοι το χρέος προς αυτό.
 • Μέσω της εφημερίδας παρεμβαίνει και παρακολουθεί τα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Συχνά προτείνει λύσεις ενώ προβάλλει το έργο των Πολιτιστικών συλλόγων.
 • Όσον αφορά την εφημερίδα, έχοντας λύσει οικονομικά θέματα χάρη και φέτος στη γενναιόδωρη προσφορά του συμπατριώτη μας εφοπλιστή κ. Παρασκευά Δράγνη να αναλάβει το κόστος της εφημερίδας, προχωρήσαμε:
 1. σε αλλαγή εταιρείας εκτύπωσης – στησίματος (ατελιέ), με παρόμοιο κόστος αλλά με έδρα στο κέντρο της Αθήνας (ALKODI GROUP), καθώς προβλήματα που έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι τα γραφεία της Μπαμπάης ΕΠΕ είναι πλέον σχεδόν έξω από τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, καθιστούν προβληματική την επαρκή φυσική επικοινωνία και άρα την συνέχιση της έκδοσης χωρίς καθυστερήσεις και λάθη.
 2. Ξεκινήσαμε, ήδη, σταδιακή ανανέωση (εμφάνιση και περιεχόμενο) απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών της.
 3. Δέσαμε 10 τόμους με το αρχείο της εφημερίδας από Αρ. Φύλλων 66-100 και σύντομα 25 χρόνια ενημέρωσης και πολιτισμού θα σταλούν στις βασικές για την έρευνα, Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας

Τα εκλεγμένα κατά τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιανουαρίου του 2020 τακτικά μέλη Απόστολος Ζαφειρόπουλος, Σταύρος Πατκίδης, Κωνσταντίνος Τσιάμης, Γεώργιος Παραμάνας, Ευγενία Κοφινά, Γεώργιος Κραβαρίτης και Ιωάννης Μαστροπέτρου, συνήλθαν σε συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα και τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Δ.Σ., ομόφωνα αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

του Συλλόγου για την προσεχή διετία να έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Απόστολος Ζαφειρόπουλος

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μαστροπέτρου

Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τσιάμης

Ταμίας: Σταύρος Πατκίδης

Τακτικό μέλος: Γεώργιος Κραβαρίτης

Τακτικό μέλος: Ευγενία Κοφινά

Τακτικό μέλος: Γεώργιος Παραμάνας

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε τα εξής:

 • Ορίστηκε Υπεύθυνος Σύνταξης της εφημερίδας του Συλλόγου ο Κωνσταντίνος Τσιάμης κι ως συντακτική επιτροπή, ορίστηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.
 • Ορίστηκε Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ο Γεώργιος Παραμάνας
 • Ορίστηκε Υπεύθυνος Διαδικτύου ο Γεώργιος Κραβαρίτης
 • Ορίστηκε Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων η Ευγενία Κοφινά.

Γνωρίστε τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου! Με κάθε προσπάθεια συμβάλλουν στην δράση του συλλόγου μας!